mandag 12. desember 2011

Ti fotooppgave nr 2

Ideen er å skape et romvirkende bilde. Komposisjonen er fjell med fjord. Lyset er direkte og varmt. Jeg har brukt et Canon PowerShot G11 (kompaktkamera). Auto innstilinger pga kompaktkamera. Dette fotoet er ikke redigert. Fotoet tilhører romskapende virkemidler. Jeg har lært at det ikke er så vanskelig å ta romskapende bilder når du vet hvordan.

 Ideen er å ta et fint portrett bilde. Komposisjonen er Henriette litt til siden i bildet med murvegg i bakgrunnen. Det er indirekte lys. Det er også brukt en reflektor. Jeg har brukt et Nikon D3100 (speilrefleks). ISO er 100 og kort lukkertid. Fotoet er blitt kuttet, men ikke noe mer. Fotoet tilhører gruppen portrett. Jeg har lært at å ta et portrett ikke er så vanskelig, men å få det lille spesielle som definerer menneske er veldig vanskelig.

 Ideen var å fange Annette i et fint øyeblikk. Komposisjonen er Henriette med en murvegg i bakgrunnen. Lyset er indirekte med reflektor. Jeg har brukt et Nikon D3100 (speilrefleks). Jeg har hatt ISO 100 og kort lukkertid. Fotoet er bare kuttet litt. Fotoet tilhører kategorien Portrett. Jeg har lært at det er veldig vanskelig, men ikke umulig å gjøre.

Ideen var å ta et bilde av Thea der hun ikke gjør seg til. Komposisjonen er Thea med elva i bakgrunnen. Lyset er indirkete. Jeg har brukt Nikon D3100 (speilrefleks). ISO-en er på 100 og kort lukkertid. Fotoet er ikke redigert. Fotoet tilhører kategorien Portrett. Jeg har lært at portrett av Tonje ikke er lett å ta.

Ideen var å redigere et bilde av Thea. Komposisjonen er Thea. Hele bildet bortsett fra håret til Thea er i svart/hvitt. Lyset er indirekte. Jeg har brukt et Nikon D3100 (speilrefleks). ISO-en er stilt inn på 100 og kort lukkertid. Fotoet er satt i svart/hvitt med litt farge på håret hennes. Fotoet tilhører  kategotien Photoshop. Jeg har lært mer om Photoshop.

Ideen var å ta et morsomt bildet. Egentlig ligger hun på ryggen, altså sitter hun ikke på en fjellhylle. Komposisjonen er Thea med fjell bak. Lyset er direkte. Jeg har brukt Nikon D3100 (speilrefleks). ISO på 100 og kort lukkertid. Fotoet er redigert til svart/hvitt med farge på håret og jakken. Fotoet tilhører kategorien Photoshop. Jeg har her lært generelt om Photoshop.


Ideen er et portrett av Oskar. Komposisjonen er Oskar med diverse i bakgrunnen. Lyset er direkte. Jeg har brukt et Nikon D3100 (speilrefleks). ISO 100 og kort lukkertid. Fotoet er kuttet og jeg har brukt Clone Stamp Tool til å få mer hår i ansiktet og så har jeg brukt Spot Healing Brush Tool til å få bort merkene i ansiktet.
 Ideen var å fange boblene i vannet. Komposisjonen er en ring i en vase fylt med vann med bobler. Lyset er indirekte. Jeg har brukt et Nikon D3100 (speilrefleks). ISO 100 og kort lukertid. Fotoet er ikke redigert. Fotoet tilhører kategorien Vann. Jeg har lært at det er veldig interesangt å eksperimentere med objekter.

 Idden var å ta et interesant bilde. Komposisjonen er en nøkkel i boblevann. Lyset er indirekte og kaldt. Jeg har brukt et Nikon D3100 (speilrefleks). ISO-en er 100 og kort lukertid. Fotoet er ikke redigert. Fotoet tilhører kategorien Vann. Jeg har lært at denne typen bilder er veldig morsomme å jobbe med.


 Ideen var å jobbe med å gjøre veldig mye med et foto i Photoshop. Komosisjonen er Teha. Lyset er indirekte og kunstig. Jeg har brukt et Nikon D3100 (speilrefleks). ISO er 100 og kort lukkertid. Fotoet er kuttet jeg har brukt Dodge Tool på håret hennes slik at det ble lysere og på øynene, så har jeg brukt Burn Tool på bakgrunnen. Jeg har også brukt Clone Stamp Tool og Spot Healing Brush Tool til å fjerne ting i ansiktet hennes. fotoettilhører kategorien Photoshop. Jeg har lært hvordan du best kan bruke verktøyene i Photoshop.
 
 
 
 
 
 
PS: Alle navn er endret for anonymiteten sin skyld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar